Avia Real Estate Oy valitsi Meijou Oy:n rakentamaan energiatehokkaan DHL Express -logistiikkakeskuksen Vantaalle


Lentokenttäalueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö Avia Real Estate Oy on allekirjoittanut urakkasopimuksen rakennusliike Meijou Oy:n kanssa uuden logistiikkakeskuksen rakentamisesta Helsinki-Vantaan lentoaseman alueelle. Keskus on valmistuessaan yli kahden jalkapallokentän kokoinen, yli 16 000 bruttoneliömetriä. Uusi logistiikkakeskus tulee toimimaan Suomen päälajittelukeskuksena, osana globaalia DHL Express -pikakuljetusverkostoa ja työllistämään noin 150 henkeä.

Avia Real Estate kilpailutti hankkeen pääurakoinnin alkuvuodesta 2023 ja valitsi Meijoun logistiikkakeskuksen rakentajaksi.

”Olemme strategiassamme sitoutuneet lentokenttäalueen pitkäjänteiseen kehittämiseen, ja meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme juuri heidän tarpeisiinsa sopivat nykyaikaiset tilat. Meijou Oy valikoitui rakentajakumppaniksi joustavan toimintatapansa ja laadukkaitten referenssikohteittensa ansiosta”, kertoo Avia Real Estaten toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

”Meijou on jo pitkään palvellut laajasti Pirkanmaalla ja sen ympäristökunnissa, joten toiminnan laajentaminen pääkaupunkiseudulle oli meille luonteva ja strategian mukainen askel”, kertoo Meijoun toimitusjohtaja Marko Kuusisto.

Hankkeen kulmakivenä energiatehokkuus

Logistiikkakeskus on suunniteltu DHL:n kansainvälisten ympäristö- ja päästötavoitteiden mukaisesti mahdollisimman hiilineutraaliksi ja se tullaan rakentamaan LEED Gold -ympäristösertifikaatin kriteerien mukaisesti. Rakennuksen päälämmönlähteenä toimii mittava maalämpöjärjestelmä ja sähköä tullaan tuottamaan muun muassa aurinkovoimajärjestelmällä. Logistiikkakeskukseen rakennetaan mittava rakennusautomaatiojärjestelmä, jolla hallitaan kiinteistön taloteknisiä järjestelmiä ja energiankulutusta.

”Meijou on tehnyt perustamisestaan asti johdonmukaisesti työtä energiatehokkaiden suunnitteluratkaisujen eteen. On hienoa toteuttaa hankkeita, joissa rakentaminen tehdään kestävien arvojen pohjalta”, Kuusisto iloitsee.

Hanke aloitetaan syksyllä 2023 ja logistiikkakeskus valmistuu loppukesästä 2025.