Meijoun vastuullisuus
Ydintehtävämme on kehittää, suunnitella ja rakentaa laadukkaita, kestäviä sekä ympäristöystävällisiä toimitiloja asiakkaiden toiveet ylittäen. Tämä edistää kiinteistön käyttäjien ja niiden omistajien hyvinvointia. Myös ympäristö kiittää, kun edistämme ja toteutamme aktiivisesti kestäviä valintoja ja arvoja. Kannustamme palveluillamme asiakkaitamme parempiin valintoihin ja vähennämme kiinteistöjen ympäristövaikutuksia. Vastuullisuutemme kulminoituu näihin kolmeen teemaan; ihmisten, kiinteistöjen ja ympäristön hyvinvointi.

Olemme erikoistuneet energiatehokkaisiin ja taloteknisesti edistyksellisien toimitiloihin ja hankkineet vuosien varrella merkittävän määrän dataa kiinteistöjen energiakäyttäytymisestä kiinteistöhuolto- sekä managerointi palveluidemme kautta. Toimintatapaamme kuuluu vahva suunnittelunohjaus projektijohtajamme ja talotekniikkajohtajamme puolesta. Suunnittelemme itse toteuttamiemme hankkeiden talotekniikan yhteistyökumppanimme kanssa, jolla varmistamme laadukkaimman lopputuloksen. Tiedostamme vahvan innovaatiokykymme ja tuomme kestävimmät ja energiatehokkaimmat ratkaisut jokaiseen hankkeeseen intohimolla. Ymmärrämme koko rakennuksen merkityksen energiatehokkuuteen sekä kestävyyteen. Vuodesta 2022 lähtien jokainen rakentamamme hankkeemme on saavuttanut energiatehokkuusluokka A:n.

"Ympäristösertifikaatti viestii aina vahvasti rakennuksen omistajan ympäristömyönteisyydestä. Yritykset ja organisaatiot ympäri maailman käyttää sertifiointeja parantamaan rakennuksen tehokkuutta, säästämään kustannuksia ja maapallon rajallisia resursseja"

Tomas SalonenTalotekniikkajohtaja, Meijou Oy

Tällä hetkellä kuusi Meijoun rakentamaa kiinteistöä on saanut Euroopan johtavan ympäristöluokituksen BREEAM:n ’BREEAM Very Good’ -sertifikaatin ja sertifikaattien määrä on jatkuvassa kasvussa.

Etsimme aina yhdessä asiakkaan kanssa kiinteistölle parhaiten sopivan sertifioinnin, joka ottaa huomioon niin kiinteistön, sen omistajan kuin käyttäjänkin tarpeet. Vaihtoehtoja BREEAM:n lisäksi ovat esimerkiksi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), RTS-ympäristöluokitus sekä Joutsenmerkki-ympäristömerkintä.

Sosiaalinen vastuu

TyöturvallisuusOlemme vastuullinen rakentaja. Pidämme huolta työturvallisuudesta ja sen jatkuvasta valvonnasta hankkeiden ajan. Tehokkaan valvonnan ansiosta työmailla ei ole sattunut ainuttakaan työtapaturmaa lähes kahteen vuoteen.

Ihmisarvot Otamme kiinteistöjen käyttäjien terveyden ja hyvinvoinnin huomioon rakentamisessa ja kiinteistöjen ylläpidossa. Lisäksi huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista ja turvallisuudesta, ja meillä on täysi kieltopolitiikka syrjintään.

Harmaan talouden torjuminen – Pidämme huolen, että hankkeissa ei tapahdu minkäänlaista harmaaseen talouteen viittaavaa toimea. Vaadimme saman kaikilta aliurakoitsijoiltamme.

Taloudellinen vastuu

Kasvatamme liiketoimintaamme ja sen kannattavuutta viisaasti taataksemme työntekijöillemme ja yrityksellemme vakaan tulevaisuuden. Haluamme olla osa kestävää kehitystä ja pitää huolta ympäristöarvoista, jotka tuovat myös taloudellista lisäarvoa yrityksellemme ja yhteiskunnallemme.

Ympäristövastuu

Tiedostamme rakennusliikkeenä vastuumme ilmastoteoissa ja toimimme ilmastotekojen edelläkävijänä. Olemme vastuussa siitä, miltä elinympäristömme näyttää kymmenien vuoden päästä. Näin ollen rakennamme energiatehokkaasti ja haluamme olla edelläkävijöitä kestävässä arkkitehtuurissa perustamalla suunnittelumme mm. tilojen älykkääseen muuntojoustavuuteen ja kaupunkikuvallisiin arvoihin. Pyrimme rakennusmateriaalihankinnoissa aina ympäristöystävällisiin valintoihin ja teemme vastuullisia toimia kulutuksen minimoimiseksi ja jätteiden lajittelun edistämiseksi.

Kaikki uudiskohteemme rakennetaan A-energiatehokkuusluokkaan. Mittaamme ja ylläpidämme jatkuvasti rakennusten sisäilman laatua. Maksimoimme vedenkäytön tehokkuuden ECO-vesikalusteilla ja minimoimme rakennusten päästökustannuksia kestävillä materiaalivalinnoilla. Panostamme kestävään maankäyttöön ja lähiympäristöön hyödyntämällä lisäämällä mm. viheralueita ja sähköautonlatauspaikkoja. Hankkeissa hyödynnetään oman osaamisen lisäksi yhteistyökumppaniemme uusimpia innovaatioita.

Työmaan siisteysPidämme huolta jatkuvasti työmaan siisteydestä ja puhtaudesta, jolla vaikutetaan työmaan turvallisuuteen sekä sen viihtyvyyteen. Työmaan jätehuolto toteutetaan ympäristöohjeiden mukaisesti.

LaatuYksi tavaramerkeistämme on tinkimätön laatu ja lopputulos. Valvomme suunnittelussa sekä rakennusaikana laatua jokaisessa työvaiheessa, jotta saavutamme parhaan lopputuloksen.

Vastuulliset hankinnatOlemme valikoineet kattavan verkoston luotettavista tavarantoimittajista, jotka toimittavat mahdollisimman laadukkaita, energiatehokkaita sekä ympäristöystävällisiä rakennustuotteita ja laitteita.

Hyvä ja luotettava projektihallinto Koko hankkeen ajan pääurakoitsijaa edustavat samat kolme henkilöä, projektijohtaja, vastaava mestari sekä talotekniikkajohtaja. Tämä tuo helppoutta, yksinkertaisuutta sekä luotettavuutta hankkeen läpiviemiselle, niin tilaajalle kuin loppukäyttäjällekin.